“Στην τελική του μορφή που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, θα είναι μαγνητοσκοπημένη όλη η ύλη από την Α΄ Δημοτικού έως και την Β΄ Λυκείου σε ενότητες με βάση τα μαθήματα και τις ώρες διδασκαλίας. Για την Γ΄ Λυκείου προβλέπουμε όχι μαγνητοσκοπημένη αλλά ζωντανή ψηφιακή διδασκαλία των μαθημάτων από εκπαιδευτικούς που θα έχουν προετοιμαστεί. Οι μαθητές θα παρακολουθούν τον καθηγητή να διδάσκει και θα μπορούν να κάνουν και ερωτήσεις. Διευκρινίζω πάντως, πως η τεχνολογία παραμένει σημαντικός μεν, βοηθητικός δε παράγοντας, τον κύριο λόγο και ρόλο τον έχουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι”.

Αναφερόμενος στα αυξημένα περιστατικά σχολικής βίας τόνισε πως “χρειάζεται να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να σπάσει αυτό το απόστημα. Είναι προς τούτο σημαντική η αγωγή όλων, το ζήτημα είναι πολύ δύσκολο αλλά είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μας να το αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει ήδη ένα θεσμικό πλαίσιο από την προκάτοχό μου, η πλατφόρμα που θα επιτρέπει στα παιδιά να μιλάνε ανώνυμα και να καταγγέλλουν περιστατικά βίας στα σχολεία ή και έξω από αυτά θα βοηθήσει πολύ”.

Ο κ. Πιερρακάκης αρνήθηκε, επί της ουσίας, να σχολιάσει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να παραλείψει να αναφέρει ότι “οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν πως το εγχείρημα έχει ανταπόκριση” και επανέλαβε, σχετικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, ότι “θα συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε καθηγητές και δασκάλους για τα σχολεία, η τάση είναι να προσλαμβάνουμε μόνιμους για να λυθεί και το θέμα των αναπληρωτών, στην τελευταία τετραετία προσλάβαμε περί τις 28.000 εκπαιδευτικούς και δεν θα σταματήσουμε εδώ, θα συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια αυτή η πολιτική”.

Πηγή: https://www.capital.gr/politiki/3746423/k-pierrakakis-eos-to-telos-tou-xronou-i-ruthmisi-gia-ta-idiotika-panepistimia/